Dünya

Tsahkna: Ateşkes, müzakerelerin ilk adımı olmalı

|
Tallinn, 6 Kasım (Hibya) - Estonya Dışişleri Bakanı Margus Tsahkna, Ukrayna’nın ateşkese hazır olduğunu ancak anlamlı müzakerelerin başlayabilmesi için silahların susması gerektiğini belirtti. Tsahkna, Rusya’nın ateşkes yerine saldırıları sürdürdüğünü ifade etti.
Tsahkna: Ateşkes, müzakerelerin ilk adımı olmalı

Estonya Dışişleri Bakanı Margus Tsahkna, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ukrayna’nın ateşkes konusundaki tutumunu değerlendirdi. Tsahkna, Ukrayna’nın anlamlı müzakerelerin başlayabilmesi için öncelikle silahların susması gerektiğini defalarca açıkladığını bildirdi.

Rusya’nın ateşkes yerine bombalamaları tercih ettiğini ve Ukrayna’daki kentler ile sivil altyapıya yönelik saldırılarını sürdürdüğünü belirten Tsahkna, TVP World’e verdiği röportajda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in savaşı durdurabilecek tek kişi olduğunu söyledi. Tsahkna, ateşkesin müzakerelerin başlaması için ilk işaret olacağını kaydetti

Tsahkna: Ateşkes, müzakerelerin ilk adımı olmalı

Yorum Yazın

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.