İlçe Haberleri

Ünye, Maden Tehdidi Altında: CHP’li Adıgüzel Uyardı!

|
CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Ünye’de artan maden çalışmalarının büyük bir tehdit oluşturduğunu belirterek, Ordu halkını bu maden saldırısına karşı ayaklanmaya çağırdı. Adıgüzel, maden faaliyetlerinin Türkiye’ye hiçbir ekonomik katkı sağlamadığını vurguladı.
Ünye, Maden Tehdidi Altında: CHP’li Adıgüzel Uyardı!

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Ordu genelinde yürütülen maden çalışmalarında en büyük tehdidin Ünye’de olduğuna dikkat çekerek, bölgenin ciddi bir tehlike altında olduğunu açıkladı. Adıgüzel, Ünye’de ÇED başvurularının hızla devreye sokulduğunu ve maden şirketlerinin dört bir yandan saldırıya geçtiğini belirtti. Ünye’yi en büyük tehdit altında olan ilçe olarak işaret eden Adıgüzel, ardından Fatsa, Kabadüz ve Mesudiye ilçelerinin de benzer risklerle karşı karşıya olduğunu dile getirdi.

Adıgüzel, maden çalışmalarının Türkiye’ye ekonomik anlamda hiçbir katkı sağlamadığını belirterek, “Bu madenlerden ülkemiz kazanmıyor, aksine yabancı maden kartellerine peşkeş çekiliyor. 100 sene önceki postal işgali yerine bugün baret ve palet işgali altındayız,” dedi.

Ordu ilinin yüzde 74’ünün maden arama sahası ilan edildiğini ve tarım, orman, mera alanlarının büyük bölümünün ruhsatlandırıldığını belirten Adıgüzel, Ordu halkını maden işgaline karşı toplu direnişe davet etti. Dünyaca ünlü Perşembe Yaylası’nda başlayan maden arama faaliyetlerine karşı büyük bir mücadelenin sürdüğünü vurgulayan Adıgüzel, "Bu işin sorumlusu AKP hükümeti, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler'dir. Ordu halkı omuz omuza mücadele etmek zorunda. Bugün Perşembe Yaylasına, yarın başka bir bölgeye saldıracaklar. Eğer bugün komşuna yardım etmezsen, yarın sana yardım edecek kimse bulamayacaksın,” şeklinde konuştu.

Son olarak, Türkiye'nin 100 yıl önce olduğu gibi yine bir işgal tehdidi altında olduğunu ifade eden Adıgüzel, “Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır. Tüm Ordu halkını maden işgaline karşı intifadaya çağırıyorum,” diyerek çağrısını yineledi.

Yorum Yazın

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.