Dünya

Sybiha: Lüksemburg’un 2026 yılında Ukrayna’ya sağladığı destek 100 milyon avroya ulaştı

|
Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha, Lüksemburg ziyaretinde mevkidaşı Xavier Bettel ile bir araya gelerek Ukrayna’ya sağlanan destek, kış hazırlıkları ve Rusya’ya yönelik yaptırımların artırılmasını görüştü.
Sybiha: Lüksemburg’un 2026 yılında Ukrayna’ya sağladığı destek 100 milyon avroya ulaştı

Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha, Lüksemburg ziyaretinin ilk görüşmesini Dışişleri Bakanı Xavier Bettel ile gerçekleştirdi. Görüşmede Ukrayna’daki cephe hattının durumu, barış çabaları ve ülkenin savunma ile dayanıklılık ihtiyaçları ele alındı.

Sybiha, Lüksemburg’un Ukrayna’ya verdiği destek için teşekkür ederek, “Meslektaşımı cephe hattındaki durum, barış çabaları ve kışa hazırlanırken Ukrayna’nın savunma ve dayanıklılık ihtiyaçları hakkında bilgilendirdim” dedi.

Lüksemburg’un enerji dayanıklılığına yönelik katkılarının yanı sıra Ukrayna’daki yeniden inşa ve toparlanma projelerine sağladığı pratik desteğe de dikkati çeken Sybiha, Rusya üzerindeki yaptırım baskısının artırılmasına yönelik atılabilecek adımların da görüşüldüğünü belirtti.

Sybiha, “Lüksemburg’un 2026 yılında Ukrayna’ya sağladığı toplam destek 100 milyon avroya ulaştı. 2022’den bu yana sağlanan desteğin toplam tutarı ise 500 milyon avroya yükseldi” ifadelerini kullandı. Sybiha, Xavier Bettel’in kişisel katkılarından dolayı da teşekkür etti.

Sybiha: Lüksemburg’un 2026 yılında Ukrayna’ya sağladığı destek 100 milyon avroya ulaştı

Yorum Yazın

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.