OTSO Meclis Başkanı Ufuk Ünal, Salı günü yapacakları ilk meclis toplantısında konuşacakları ilk konunun 5084 sayılı istihdam teşviki ile ilgili kanun olduğunu söyledi.
5084 sayılı kanun teşviki yerine yeni teşvikin gelmesi için Milletvekili Fatih Han Ünal’ın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile görüştüğünü, yeni teşvikin çıkmasına az bir zaman kaldığını, Ordu’nun da bu yasa kapsamı içinde olduğunu söyleyen OTSO Meclis Başkanı Ufuk Ünal, tüm çalışmaları Ordu’nun yararı ve kalkınması için yapacaklarını dile getirdi.
Yasa Ocak ayı itibariyle çıkıyor
Teşvik kanununun sadece Ordu’yu değil, kanun kapsamında bulunan 49 ili daha ilgilendirdiğini belirten Meclis Başkanı Ufuk Ünal, “Milletvekili Fatih Han Ünal, OTSO’yu ziyaret ettiğinde biz bu konuyu gündeme getirdik ve Vekilimiz de not aldı. Bu konuyu Bakan’a ileterek yasanın kısa bir süre içinde çıkacağını bize iletti. Bu konuyu yine meclisimiz de görüşerek yasanın hızlı bir şekilde çıkması için harekete geçmeyi düşünüyoruz. Bu sadece Ordu’nu değil, 49 ilin sorunu, sadece biz değil diğer iller de bu konu için çalışırlarsa yasa bir an önce çıkar. Şu an itibariyle eskisinden daha iyi bir yasa olduğu görülüyor.” diye konuştu.
İlk hedef, esnafın sorunlarını çözmek
Öncelikli hedeflerinin OTSO’nun kayıtlı üyelerinin, esnaflarının birebir sorunlarını tespit edip o sorunlarla ilgili çözüm yolları ve önerilerini değerlendirmek olduğunu belirten Meclis Başkanı Ufuk Ünal, “Üyelerimizin sorunları ve çözüm yolları adına ar-genin kurulması yönünde çalışacağız. İlk öncelikli işimiz bu; problem çözmek, komitelerin sağlıklı çalışmalarını sağlamak. OTSO, ciddi bir sivil toplum örgütü, içinde sanayicisi, esnafı, iş adamı var. Yeni döneminde OTSO ile aynı zamanda Ordu’ya yapılacak olan yardımlara yön vereceğiz, tavsiyelerde bulunacağız. Yapılan yardımların takipçisi olacağız. Bir an önce tamamlanması için mücadele vereceğiz. Yeni yapılan yardımların da, Ordu’nun ihtiyacı olan, hak ettiği yatırımların da Ordu’ya kazandırılması adına meslek ve meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte çalışmalarımız olacak. İktidar partisini de, Belediye Başkanımızı da çalıştıracağız. Yapılan her iş için onlara teşekkür edeceğiz, yapılmayan işlerin de eleştirisini yapacağız.” dedi.
Yorum Yazın