Pusula Yatırım'ın Günün Pusulası raporunda, ABD yönetiminin enerji piyasasındaki aksaklıkları hafifletmek ve kritik kaynaklara kesintisiz erişimi sağlamak amacıyla Jones Yasası'na yönelik muafiyeti 90 gün daha uzattığı belirtildi.
ABD Başkanı Donald Trump'ın, İran'ın son beş aydaki askeri çatışmalarda uğradığı zararlar için tazminat talep etmesine karşılık, ABD'nin de geçmişte hayatını kaybeden veya yaralanan Amerikan askerleri için İran'dan tazminat isteyeceğini açıkladığı aktarıldı.
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bekayi'nin ise ABD'nin mevcut politikasını ve deniz ablukasını sürdürmesi halinde Hürmüz Boğazı'nın güvenli bir geçiş güzergahı olmayacağını söylediği ifade edildi. Yeni günde Asya-Pasifik piyasalarının karmaşık, ABD ve Avrupa vadeli endekslerinin ise alıcılı seyrettiği kaydedildi.
Yurt içi piyasalarda iç dinamikler doğrultusunda siyasi haber akışı ile bilanço beklentilerinin fiyatlandığı, beklentinin alınır gerçekleşmelerin ise satıldığı dalgalı seyrin takip edildiği belirtildi. 2026 ikinci çeyrek finansallarında yüzde 50'lik seviyeye ulaşıldığı ve detayların seans öncesinde paylaşılacağı aktarıldı.
Yeni günde 13.555 seviyesinin destek, 14.252 seviyesinin ise direnç olarak takip edileceği ifade edildi. Siyasi takvimin yakından takip edilmesi gerektiği belirtilirken, çeyrek beklenti fiyatlamalarının da izleneceği kaydedildi.
Halka arzların tümüne talep verebilmek amacıyla dün ve bugün gerçekleşen olağan likidite çıkışlarının da dikkate alınması gerektiği belirtilen raporda, MSCI ve FTSE özelinde beklenti oluşmuş şirketlerde ayrıca volatilite oluşabileceği ifade edildi.

Yorum Yazın