Gündem

Karaöz Mahallesi’ne hamur yoğurma makinesi desteği

|
Antalya Büyükşehir Belediyesi, “Unu Sizden, Yoğurması Bizden” kampanyası kapsamında Aksu ilçesi Karaöz Mahallesi’ne hamur yoğurma makinesi hibe etti. Destek, mahalle sakini Gülay Tokmak’ın Başkan Vekili Büşra Özdemir’e sosyal medya üzerinden yaptığı talep üzerine sağlandı.
Karaöz Mahallesi’ne hamur yoğurma makinesi desteği

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, kırsal mahallelerde üretimi desteklemek ve vatandaşların günlük işlerini kolaylaştırmak amacıyla ekipman desteğini sürdürüyor. Kışlık yufka hazırlıklarının başladığı dönemde sağlanan hamur yoğurma makineleri, kadınların zamandan tasarruf etmesine ve fiziksel olarak daha az yorulmasına katkı sağlıyor.

Başkan Vekili Büşra Özdemir’in kadınlarla birlikte yufka açtığı sosyal medya paylaşımını gören 57 yaşındaki Gülay Tokmak, Karaöz Mahallesi’nde hamur yoğurma makinesi bulunmadığını belirterek talebini Özdemir’e iletti. Büyükşehir Belediyesi, Tokmak’ın talebini karşılayarak mahalleye makine gönderdi.

Tokmak, talebinin kısa sürede karşılandığını belirterek, “İnternette gezinirken Büşra Başkanımızın paylaşımını gördüm. Kadınlarla birlikte yufka açıyor, sohbet ediyordu. Ben de hemen mesaj attım. ‘Başkanım, bizim mahallemizde hamur yoğurma makinesi yok. Mahallemizde yaşayanların çoğu yaşlı, hamur yoğurmakta zorlanıyorlar’ dedim. İki gün içinde bana dönüş yaptılar. Arayıp talebimin kabul edildiğini söylediler. Makinemiz de hemen geldi, çok sevindik” dedi.

Makinenin kullanılmaya başlamasının ardından işlerinin kolaylaştığını ifade eden Tokmak, “Makinemiz hamuru çok güzel yoğurdu. Artık zaman kaybetmiyoruz. Hamuru elimle yoğursaydım bu iş bir buçuk saatimi alırdı ve çok zorlanırdım. Başkanımız Büşra Özdemir’e çok teşekkür ediyorum. Bizi çok sevindirdi” diye konuştu.

Karaöz Mahallesi’ne hamur yoğurma makinesi desteği

Yorum Yazın

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.