Hollanda Başbakanı Jetten, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un Hollanda ziyareti kapsamında iki ülkenin teknoloji alanındaki iş birliğine ilişkin açıklamalar yaptı.
Jetten, Hollanda’daki Brainport Eindhoven ve ASML ile Fransa’daki Mistral gibi şirket ve teknoloji merkezlerinin Avrupa’nın teknoloji kapasitesine katkı sağladığını belirtti.
Avrupa’nın yapay zeka ve teknoloji alanında daha güçlü bir konuma gelmesi gerektiğini ifade eden Jetten, şirketler, araştırma kurumları, yetenekler ve sanayinin daha iyi bağlantılandırılacağını kaydetti.
Jetten ayrıca yatırımların artırılması, düzenlemelerin iyileştirilmesi ve enerji altyapısının geliştirilmesi gerektiğini belirterek, Fransa ve Hollanda’nın Almanya ve Avrupa Komisyonu başta olmak üzere diğer Avrupa ülkeleri ve teknoloji şirketleriyle birlikte çalışacağını bildirdi.

Yorum Yazın