Ekonomi

İl İl Fındık Fiyatları 7 Temmuz 2025

|
Ordu’da 7 Temmuz 2025 itibarıyla serbest piyasa fındık fiyatları belli oldu. Sivri, Levant ve Giresun kalite fındıkta fiyatlar artış eğilimiyle dikkat çekiyor.
İl İl Fındık Fiyatları 7 Temmuz 2025

Ordu’da 7 Temmuz 2025 günü itibarıyla serbest piyasa fındık fiyatları güncellendi. Fındık TV verilerine göre Ordu’daki ortalama fiyatlar şu şekilde belirlendi: Sivri kalite 163,50 ₺/kg, Levant kalite 167,25 ₺/kg ve Giresun kalite 169,50 ₺/kg

Bu değerler, 6 Temmuz’da açıklanan fiyatlarla paralel seyrediyor; 6 Temmuz’da da Ordu’da Sivri fındık 163,50 ₺, Levant 167,25 ₺ ve Giresun kalite 169,50 ₺ olarak belirlenmişti .

Üreticiler arasında fiyatların artan maliyetler, döviz kuru ve rekolte beklentilerine göre dalgalandığı gözlemlenmekte. Ulusal platformlarda yayınlanan bu veriler, Ordu Ticaret Borsası ve FİSKOBİRLİK gibi resmi kurumlar tarafından izleniyor. İşlem öncesi TMO’nun taban fiyat açıklamaları da üretici kararları için belirleyici oluyor.

Yorum Yazın

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.