Dünya

Dünya Sağlık Örgütü Alarm Verdi! Belirtileri Taşıyorsanız Sizede 'X Virüs'ü Bulaştı...

Osman Örsün
421 Görüntüleme
22.01.2024 - 12:48 | Son Güncelleme: 22.01.2024 - 12:48
Yıllarca süren Coronavirü salgınından 20 kat daha fazla tehlikeli olduğu söylenen X Hastalığı gündeme geldi. Ölümcül etkileri olacağı tahmin edilen X virüsü Dünya Sağlık Örgütünü harekete geçirdi. Dünya Sağlık Örgütü web sitesinde; "X Hastalığı, insanlarda hastalığa neden olup olmadığı bilinmeyen bir patojenden kaynaklanan ciddi bir uluslararası salgındır." açıklamasını yaptı.
Dünya Sağlık Örgütü Alarm Verdi! Belirtileri Taşıyorsanız Sizede 'X Virüs'ü Bulaştı...

X VİRÜSÜ BELİRTİLERİ
X virüsü belirtileri henüz bilinmiyor. Bulaşıcı hastalık riskinin farkında olan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) çalışmaları sürüyor.  2018 yılında gelecekte yaşanması potansiyel bu bilinmeyen salgına karşı Ar-Ge Planı’nda yer veriliyor. X Hastalığı içeriği henüz bilinmiyor ancak bilim insanları bir sonraki büyük salgının henüz karşılaşmadıkları bir virüsten kaynaklanabileceğini söylüyor. Bu nedenle hazır olmak isteyen DSÖ X virüsü araştırması yapıyor. DSÖ’nün halk sağlığı için ciddi risk oluşturabileceğine inanıldığı Ebola virüsü, Zika virüsü ve şiddetli akut solunum sendromu (SARS) gibi hastalıklar listeleniyor.

X HASTALIĞI NEDİR?
Amaç, bilinmeyen bir X Hastalığına karşı mümkün olduğunca hazırlıklı olmak iken Toronto Üniversitesi’nden biyoetik ve küresel sağlık profesörü Kerry Bowman, “X Hastalığı, Covid-19’dan daha güçlü olan çok ciddi bir hastalığın ortaya çıktığı varsayımsal bir senaryoyu temsil ediyor. Bu hızla yayılan bir hastalık tehdidine dünyanın nasıl tepki vereceği konusunda varsayımsal bir hazırlık” diyor.

Ordu İli ve İlçeleri Haber Merkezi

Yorum Yazın

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ordu Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.