Dünya

Çin’de gençlerin bilim ve teknoloji girişimlerini destekleyen LIFT+ programı başladı

|
Çin Medya Grubu (CMG) tarafından hazırlanan, gençlerin bilim ve teknoloji alanındaki yenilikçi çalışmalarını konu alan LIFT+ belgesel programı 3 Ekim’de yayımlanmaya başladı. Program kapsamında 34 teknoloji şirketi için 485 milyon yuanı aşan yatırım niyeti oluşurken, 31 şirket Nanjing’de faaliyet göstermeye başladı.
Çin’de gençlerin bilim ve teknoloji girişimlerini destekleyen LIFT+ programı başladı

CCTV’nin haberine göre, gençlerin bilim ve teknoloji alanındaki yenilikçi çalışmalarına odaklanan geniş kapsamlı belgesel programı Leaders In Future Tech+ (LIFT+), Çin Medya Grubu (CMG) tarafından 3 Ekim’de yayımlanmaya başladı.

Her cumartesi saat 17.30’da CMG’nin CCTV-4 kanalında yayımlanacak program, aynı zamanda Yangshipin yeni medya platformları üzerinden izleyiciyle buluşacak.

Çin Medya Grubu, Eğitim Bakanlığı ve ülkenin doğusundaki Jiangsu eyaletinin başkenti Nanjing Belediyesi tarafından ortaklaşa hazırlanan program, Çin’de gençlerin öncülük ettiği bilim ve teknoloji girişimlerinin gelişimini kapsamlı şekilde ele alıyor. Program, sanayi, akademi, araştırma ve yatırım alanlarındaki kaynakları bir araya getiriyor.

Programın başlangıcından bu yana Çin genelinde 10 şehirde 15 ön eleme turu gerçekleştirildi. Yaklaşık 500 kayıtlı şirket ve inovasyon ekibinin katıldığı seçim sürecinin ardından, yaş ortalaması 28 olan 100 genç yenilikçi ekip Nanjing’de bir araya geldi.

Programın ilk bölümü, ön eleme aşamasını başarıyla geçen 22 ekibin çalışmalarını belgesel formatında ele aldı. Akademisyenler, sektör uzmanları ve önde gelen yatırım şirketlerinin yöneticilerinden oluşan 12’den fazla isim ise “Genç İnovasyon Elçileri” panelinde görev alarak girişimcilere destek sağlıyor.

LIFT+ programının, gençlerin bilim ve teknoloji girişimlerinin sanayiyle buluşmasına katkı sağladığı belirtildi. Birden fazla seçim aşaması ve uygulama odaklı etkinlikler sonucunda, programa katılan 34 teknoloji şirketi için toplam 485 milyon yuanı aşan, yaklaşık 72,5 milyon dolarlık yatırım niyeti oluştu.

Programın Nanjing Belediyesiyle yürüttüğü iş birliği kapsamında ise 31 şirketin kentte faaliyet göstermeye başladığı bildirildi.

Çin’de gençlerin bilim ve teknoloji girişimlerini destekleyen LIFT+ programı başladı

Yorum Yazın

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.