Ekonomi

BIST 30 endeksi günü yüzde 0,74 düşüşle tamamladı

|
İstanbul, 29 Temmuz (Hibya) - Halk Yatırım, BIST 30 Endeksi'nin son işlem gününü yüzde 0,74 düşüşle 15.496 puandan tamamladığını bildirdi.
BIST 30 endeksi günü yüzde 0,74 düşüşle tamamladı

Halk Yatırım'ın günlük analizine göre, endeks gün içinde en düşük 15.417, en yüksek ise 15.742 puanı gördü. İşlem gününde endeks genelinde düşüşlerin ağırlıkta olduğu belirtildi.

Analizde, BIMAS ve EREGL hisselerinin endekse en fazla pozitif katkıyı sağladığı, DSTKF ile ASTOR hisselerinin ise endeksi en fazla aşağı çeken şirketler olduğu ifade edildi.

Halk Yatırım, model değerlendirmesinde GARAN, THYAO ve MGROS hisseleri için "AL/Pozitif", TCELL, TRALT ve TTKOM hisseleri için ise "SAT/Negatif" önerisinde bulundu.

İşlem hacminin son bir aylık ortalamanın altında kaldığı belirtilen analizde, BIST 30 kapsamındaki 9 hissenin işlem hacminin aylık ortalamanın üzerine çıktığı, 21 hissenin işlem hacminin ise son bir aylık ortalamaya göre ortalama yüzde 17 gerilediği kaydedildi.

RSI göstergesine göre BIST 30 kapsamındaki 6 hissenin 50-70 aralığında yer aldığı belirtilen analizde, TUPRS ve EREGL hisselerinin en yüksek RSI değerine sahip olduğu aktarıldı.

Akıllı grafik değerlendirmesinde ise AEFES, EREGL ve MGROS hisselerinin pozitif görünümüyle öne çıktığı, DSTKF, EKGYO ve TOASO hisselerinin ise negatif tarafta dikkat çektiği bildirildi.

BIST 30 endeksi günü yüzde 0,74 düşüşle tamamladı

Yorum Yazın

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.