Gündem

Atık plastikler saksıya dönüştü

|
İnegöl Belediyesi tarafından düzenlenen “Atıktan Saksıya, Saksıdan Yaşama” etkinliğinde 30 anne ve 30 çocuk bir araya geldi. Evlerinden getirdikleri plastik atıkları saksıya dönüştüren çocuklar, anneleriyle birlikte saksılarını tasarlayıp çiçeklerini dikti.
Atık plastikler saksıya dönüştü

İnegöl Belediyesi tarafından düzenlenen “Atıktan Saksıya, Saksıdan Yaşama” etkinliğinde 30 anne ve 30 çocuk bir araya geldi.

Yeni Kent Meydanı ve Yaşam Alanı’ndaki sergi salonunda gerçekleştirilen etkinlikte, geri dönüşüm ve yeniden kullanım uygulamalı olarak anlatıldı. Çocuklar, atık olarak görülen plastiklerin yeniden kullanılabilir ürünlere dönüştürülebileceğini deneyimledi.

Etkinliğe katılan İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Derya Uysal Tuncay, çevre bilincinin küçük yaşlarda ve aile içinde kazanılmasının önemine dikkat çekerek, “Bugün burada hem eğlenmek hem de doğa için bir şeyler yapmak için toplandık. Çevre bilincinin çocuklukta ve aileden kazanılacağına inanıyoruz” dedi.

Etkinlik, çocukların anneleriyle birlikte hazırladığı saksılara çiçek dikmesiyle sona erdi.

Atık plastikler saksıya dönüştü

Yorum Yazın

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.