Gündem

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından velilere yönelik eğitim

|
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 2026-2027 eğitim öğretim yılında okullarla iş birliği içinde velilere yönelik “Okul ve Aile Hayatı” eğitimlerinin yaygınlaştırılacağını bildirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Aile Eğitim Programı kapsamında verilen “Okul ve Aile Hayatı” eğitimlerinin yeni eğitim öğretim yılında daha geniş veli kitlesine ulaştırılacağını açıkladı.

Göktaş, eğitimlerle ailelerin çocukların okula başlama ve uyum süreçlerine ilişkin bilgi ve farkındalıklarının artırılmasının, okul-aile iş birliğinin güçlendirilmesinin ve çocukların eğitim süreçlerine daha etkin katılımının desteklenmesinin amaçlandığını belirtti.

Eğitimlerde çocukların öğrenme süreçlerinin evde desteklenmesi, okuma alışkanlığının geliştirilmesi, yaş ve ilgiye uygun kitap seçimi ile okulda yaşanabilecek öğrenme ve davranış sorunlarına yönelik aile tutumlarının ele alınacağı aktarıldı.

Göktaş, okullar ve aileler arasındaki iş birliğinin çocukların akademik, sosyal ve duygusal gelişimlerinin desteklenmesine katkı sağladığını ifade etti.

Yorum Yazın

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.