Gündem

50 İlde "Narkoçelik-38" Operasyonu: 120 Binin Üzerinde Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi

|
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde 50 ilde düzenlenen dev uyuşturucu operasyonunda 580 kilogram uyuşturucu madde ve 121 bin 970 hap ele geçirildiğini açıkladı. Operasyona 790 ekip, 1.910 personel, 14 hava aracı ve narkotik dedektör köpekleri katıldı, 316 şüpheli gözaltına alındı.
50 İlde "Narkoçelik-38" Operasyonu: 120 Binin Üzerinde Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ordu’nun da aralarında bulunduğu 50 ilde zehir tacirlerine ve uyuşturucu imalatçılarına yönelik geniş çaplı operasyonlar gerçekleştirildiğini duyurdu. "Narkoçelik-38" adı verilen operasyon kapsamında, Türkiye genelinde yerel suç örgütlerine ve uyuşturucu ticareti yapanlara ağır darbe vuruldu.

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde yürütülen operasyona 790 ekip ve 1.910 personel katıldı. Ayrıca 14 hava aracı ve 17 narkotik dedektör köpeği de operasyonda aktif olarak görev aldı. Operasyonlar sonucunda toplamda 580 kilogram uyuşturucu madde ve 121 bin 970 uyuşturucu hap ele geçirilirken, 316 şüpheli yakalanarak adli makamlara sevk edildi.

Uyuşturucu ile mücadelede kararlılık vurgusu yapan Bakan Yerlikaya, bu tür operasyonların uyuşturucu ticaretine karşı önemli bir adım olduğunu belirtti. Yerlikaya, operasyonların devam edeceğini ifade ederek, "Türkiye genelinde uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayacağız" dedi.

Yorum Yazın

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.