Ordu’nun tarihi Çarşamba Pazarı’nda baharın müjdecisi sakarcalarrağbet görüyor. Ordu’da baharın simgesi haline gelen sakarca, bu hafta Çarşamba Pazarı’nda tezgâhları süsledi. Bahçelerde kendiliğinden yetişen bu yöresel lezzeti köylüler özenle toplayarak pazara getirdi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sakarcalar, hem görüntüsüyle hem de tadıyla ilgi odağı oldu.
Giresun’un Kızılalan Yaylası’ndan Ordu pazarına sakarca getiren Canan Çağırıcı, bu yıl sakarcanın bereketli olduğunu ifade ederek, “Giresun’un yaylalarından toplayıp getiriyoruz. Bu sene bol bulunuyor. Vatandaşların da talebi büyük. Ordulular severek yiyorlar. Bağını 60 liradan satıyorum.” dedi.
Her yıl bahar aylarında sofraları süsleyen sakarca, hem doğal hem de lezzetli oluşuyla bölge halkının vazgeçilmezleri arasındayer alıyor.
Yorum Yazın