Milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu, Galatasaray'dan 12 milyon Euro bedelle Portekiz ekibi Benfica'ya transfer oldu. Transferin ardından Florya Metin Oktay Tesisleri'nde Galatasaray teknik heyeti, futbolcular ve tesis çalışanlarıyla duygusal bir veda gerçekleştirdi.
Galatasaray, sosyal medya hesaplarından bu vedaya dair bir video paylaşarak taraftarlarla buluşturdu. Konuşmasında Galatasaray'ın kendisi için çok özel bir yere sahip olduğunu ifade eden Aktürkoğlu, şunları söyledi: "Portekiz'e gitmeden önce son günümde sizi görmek istedim. Çünkü buranın ve Galatasaray'ın yeri benim için çok farklı. Çok güzel arkadaşlıklar ve anılar biriktirdim. Herkesin üzerimde emeği var. Galatasaray'a çok büyük bir borcum var. Sahada her zaman yüzde 100'ümü vermeye çalıştım. Bundan sonraki hedefim hem kendim hem de Galatasaray camiasını, taraftarını ve sizleri gururlandırmak olacak."
Aktürkoğlu, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Beni ben olduğum için kabul ettiğiniz için teşekkür ederim. Eğer istemeden kırdığım ya da üzdüğüm birisi varsa affetsin. İki şampiyonluğun ardından, üçüncü şampiyonluğu da bir taraftar olarak izleyeceğim."
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk da, Aktürkoğlu’na övgü dolu sözlerle veda etti: "İdeallerin vardı, istiyordun. Belki transferin son gününde gerçekleşti ama çok başarılı olacağına inanıyorum. Orada hem Galatasaray'ı hem de Türkiye'yi temsil edeceksin. Yolun açık olsun."
25 yaşındaki futbolcu, takım arkadaşlarının oluşturduğu koridordan geçerek Florya'dan duygusal bir şekilde ayrıldı.
Yorum Yazın