Siyaset

Vali Yavuz, Vatandaşlık Görevini Yerine Getirdi

578 Görüntüleme
31 Mart 2019 15:35
Son Güncelleme: 31 Mart 2019 15:35
Vali Seddar Yavuz, Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oyunu kullanarak, vatandaşlık görevini yerine getirdi.
Vali Yavuz, Vatandaşlık Görevini Yerine Getirdi

Vali Seddar Yavuz, Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oyunu kullanarak, vatandaşlık görevini yerine getirdi.

Bugün saat 10.00 sularında, eşi Selda Yavuz ve oğlu Oğuzhan Yavuz ile birlikte oyunu kullanacağı Hamdullah Suphi Tanrıöver Ortaokulu’na gelen Vali Seddar Yavuz, burada bulunan 1057 nolu sandıkta oyunu kullandı.

Oyunu kullandığı sandıkta görev yapan Sandık Kurulu başkan ve üyeleri tek tek tokalaşan ve onlara kolaylıklar dileğinde bulunan Vali Seddar Yavuz, oy vermek için okula gelen seçmenlerin isteğini kırmayarak onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Oy kullanmak üzere okula gelen ailelerin çocuklarına oyuncak hediye ederek, onları da sevindiren ve mutlu eden Vali Seddar Yavuz, seçimle ilgili basın mensuplarına da açıklamada bulundu.

Demokrasilerde sandığın namus olarak kabul edildiğine vurgu yapan Vali Seddar Yavuz, “Demokrasilerdeki en önemli günlerden birisi, hatta bayram günü diyebileceğimiz gün, seçim günü ve sandıktır. Halkın özgür iradesinin yansıdığı yer de sandıktır.
Demokrasilerde her zaman sandık namus olarak da kabul edilir. O anlamda çok demokratik bir seçim kampanyası geçti. Sorunsuz, huzur içerisinde bir kampanya süreci yaşandı. Bugün de seçim yapıyoruz. Halkımızın özgür iradesinin sandığa yansıdığı, herkesin sonucunu saygıyla karşıladığı bir seçim olmasını canı gönülden diliyorum. Bu konuda Ordu zaten demokratik olgunluğa ulaşmış bir kentimiz. Bütün tedbirleri de almış bulunuyoruz. Özellikle mahalle muhtarlıkları seçimleri rekabetin yoğun yaşandığı seçimler olduğu için bütün riskler, olabilecek gelişmeler değerlendirildi. Seçim sonuçlarının başta Ordu’muza, ülkemize, devletimize, gönül coğrafyamıza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Vali Seddar Yavuz, basın mensuplarına yaptığı açıklamanın ardından oyunu kullandığı Hamdullah Suphi Tanrıöver Ortaokulu’ndan ayrıldı.
 

Yorum Yazın