Gündem

Vali Balkanlıoğlu, Çatalpınar İlçesinde Ziyarette Bulundu

723 Görüntüleme
31 Aralık 2015 09:58
Son Güncelleme: 31 Aralık 2015 09:58
Vali İrfan Balkanlıoğlu, bazı ziyaret ve incelemelerde bulunak üzere Çatalpınar ilçesini ziyaret etti.
Vali Balkanlıoğlu, Çatalpınar İlçesinde Ziyarette Bulundu

Vali İrfan Balkanlıoğlu, bazı ziyaret ve incelemelerde bulunak üzere Çatalpınar ilçesini ziyaret etti.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu İli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından uygulanan “Tüp Bebek” projesi ile bebek sahibi olan aileleri, “Her İlçede Bir Muhtaç Aileye Ev” projesi kapsamında prefabrik ev sahibi olan aileyi evlerinde ziyaret etmek, ilçede yapımı devam eden kamu yatırımlarını yerinde incelemek amacıyla Çatalpınar ilçesine bir ziyaret gerçekleştirdi. İlk olarak Çatalpınar Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Balkanlıoğlu, burada İlçe Kaymakamı Enis Aslantatar, Belediye Başkanı Ahmet Türe’den ilçenin sorunları ve ihtiyaçları hakkında bilgi aldı.

Vali Balkanlıoğlu, Kaymakamlık ziyaretinin ardından, Ordu İli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın uyguladığı “Her İlçede Bir Muhtaç Aileye Ev” projesi kapsamında Çatalpınar Merkez Mahallesinde, 8 yaşında ikiz kız çocukları bulunan muhtaç durumdaki Naci-Durdane Çukur ailesine yaptırılan prefabrik eve misafir oldu. 2 + 1 bölümden oluşan ve toplam 62 m2 büyüklüğündeki prefabrik evi gezen Vali İrfan Balkalıoğlu, 33.178 TL’ye malolan prefabrik evin, çelik konstrüksiyonlu olarak ve ısı yalıtımı çok iyi bir şekilde yapıldığını söyledi. 

Çukur ailesinin çocuklarıyla birlikte sıcak bir yuvaya kavuşturulduğunu ifade eden Vali Balkanlıoğlu, “Sosyal projelere çok önem veriyoruz. Ordu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızın bir çok sosyal projesi var. ‘Her İlçede Bir Muhtaç Aileye Ev Projesi’ de bu projelerden bir tanesi. 19 ilçemizde, İlçe Kaymakamlıklarınca belirlenen bir aileye prefabrik ev yapıyoruz. Bu proje kapsamında Çatalpınar ilçemizde muhtaç durumdaki Çukur ailesi için yaptırdığımız evi, bugün ilçe kaymakamımız, ilçe belediye başkanımızla birlikte ziyaret ederek, Çukur ailesinin sevincine, mutluluğuna ortak olmak istedik. Gördük ki, kendileri 8 yaşındaki ikiz kızları ile birlikte bu sıcak yuvalarında oldukça mutlular. Allah bu mutluluklarının daim eylesin. Bir nebze de olsa bu muhtaç ailemizin yüzünü güldürebildikse ne mutlu bize” diye konuştu. Vali Balkanlıoğlu daha sonra, Çatalpınar Haşalı Mahallesinde ve Sayacatürk Mahallesinde, Ordu İli Sosyal Yardımlaşma ve Vakfı’nın “Tüp Bebek” projesi ile çocuk sahibi olan iki aileyi ziyaret ederek, yaşadıkları mutluluklarını paylaştı. Vali Balkanlıoğlu, Çatalpınar ilçesindeki programını, ilçede yapımı devam eden 112 Entegre Acil Sağlık Tesisi binası ile yapımı planlanan öğrenci yurdu, İmam-Hatip Lisesi ve Emniyet Amirliği binalarının yerini inceleyerek tamamladı.

Yorum Yazın