Gündem

TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

688 Görüntüleme
04 Kasım 2017 19:01
Son Güncelleme: 04 Kasım 2017 19:01
Ordu Büyükşehir Belediyesinin il genelinde hizmete sunduğu yatırımlara bir yenisi daha eklendi. Ordu’nun en uzak ilçelerinden biri olan Akkuş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen kent meydanı törenle hizmete açıldı.
TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Düzenlenen açılış törenine Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve eşi Yeter Yılmaz başta olmak üzere, Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak ve Metin Gündoğdu, AK Parti İl Başkanı Uğur Çelenk, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ahmet Çoruh, Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, Genel Sekreter Bülent Civelek, Genel Sekreter Yardımcısı Suat Olğun, Belediye Başkanları, Daire Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AKKUŞ UZUN ZAMANDIR BEKLEDİĞİ KENT MEYDANINA KAVUŞTU

Açılış töreninde konuşma yapan Başkan Enver Yılmaz, Akkuş ilçesinin uzun zamandır beklediği modern kent meydanına kavuştuğunu söyleyerek, “Şimdiye kadar girdiğimiz bütün seçimlerde ve gerçekleştirdiğimiz yatırımlarda bizlerden desteğini esirgemeyen ve hizmetlerin en güzeline layık olan Akkuşlu hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Akkuş’a söz verdiğimiz bir yatırımı daha hayata geçirdik. Seçim dönemlerinde miting düzenlediğimiz, ramazan aylarında ise iftar programları gerçekleştirdiğimiz bu meydanı yeniden düzenleyerek sizlerin hizmetine sunduk. Burayla birlikte hayata geçirdiğimiz kent meydanı sayısı 15’e çıktı. İnşallah en kısa sürede diğer ilçelerimizdeki kent meydanlarını da hizmete açacağız” dedi.

ÖNCELİKLE İLÇENİN YOL VE SU SORUNLARINI ÇÖZÜYORUZ

Akkuş ilçesinde öncelikle yol ve su yatırımlarına ağırlık verdiklerini belirten Başkan Yılmaz, “Özellikle Akkuş gibi yüksek ilçelerde yaşayan vatandaşlarımıza devletimiz tarafından özel teşvik verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Sizler buralarda yaşıyor, bu toprakları bekliyorsunuz. Akkuşlu hemşehrilerimizin burada kalmaya devam etmesi için öncelikle yol ve su sorununu çözmemiz gerekiyordu. Göreve geldiğimizde ilçemizin birçok yerinde sular akmıyordu. İlçe merkezi dâhil olmak üzere, 1 cm sıcak asfalt yol yoktu. Biz göreve geldiğimiz günden itibaren, Akkuş’a yol, altyapı ve üstyapı çalışmaları ile 3.5 yılda tam 30 milyon TL yatırım yaptık. Akkuş ilçe merkezimiz tarihinde ilk kez sıcak asfalta kavuşurken, ilçe genelinde 41 km asfalt yola imza attık. Yıl sonuna kadar yapacağımız yatırımlarla birlikte inşallah münferit durumlar hariç olmak üzere su sorununu tamamen çözeceğiz. Yollardaki çalışmalarımızı büyük oranda bitireceğiz ancak mevsim itibarıyla havalar soğuyunca sıcak asfalt dökülemiyor. Biz de Akkuş Belediye Başkanı’mızla bir karar aldık, önümüzdeki Nisan ve Mayıs ayı gibi havaların ısınmasıyla birlikte sıcak asfalt çalışmalarına kaldığımız yerden devam edeceğiz, sene sonuna kadar yol ve su çalışmalarını tamamen bitireceğiz” diye konuştu.

BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE OLMALIYIZ

Hizmet odaklı bir siyasetçi olduğunu ifade eden Başkan Enver Yılmaz, “Ben de sizler gibiyim, sizin içinizden biriyim. Hizmet odaklı bir siyasetçiyim. Akkuş’a her geldiğimizde güler yüzle karşılanıyoruz. Demek ki Akkuşlular yapılan hizmetlerden memnun. Bundan sonra da bu güzel hizmetlerin devam etmesi için birlik ve beraberlik içerisinde olmanız gerekiyor.  Ben bu birlik ve beraberliği Akkuş ilçesinde görüyorum. Bizler işimizi yapacağız ve dedikodulara fırsat vermeyeceğiz, birlik ve beraberlik içerisinde olacağız. Sizler burada yaşamaya, bizler de size hizmet sunmaya devam edeceğiz” dedi.

AKKUŞLULAR YAPTIKLARI DOĞRU TERCİHLERİN MEYVESİNİ TOPLUYOR

Milletvekili Oktay Çanak yaptığı konuşmada, gerçekleştirilen yatırım ve hizmetlerin Akkuşluların yaptığı doğru tercihin semeresi olduğuna dikkat çekerek, “Akkuşlular bugün, İlçe Belediyemiz ve Büyükşehir Belediyemizin yönetimi konusunda verdiği isabetli kararların meyvelerini topluyor. Akkuşlu kardeşlerimiz, bu ilçemize yapılan kent meydanı başta olmak üzere cezaevi, yüksekokul ve kız öğrenci yurdu gibi şimdiye kadar görmedikleri hizmetlere kavuşuyor. Siz destek veriyorsunuz, biz de en güzel hizmeti sunmak için gayret ediyoruz” diye konuştu.

KENT MEYDANI AKKUŞ’A DEĞER KATACAK

Milletvekili Metin Gündoğdu, Büyükşehir Belediyesinin yaptığı yatırımlarla Ordu’nun çehresinin değiştiğini belirterek, “Akkuş hizmetlerin en güzeline layık. Bu meydanın eski hâlini de biliyoruz, yeni şeklini de görüyoruz. Yapılan kent meydanı Akkuş ilçemize değer katacak” şeklinde konuştu.

 

KENT MEYDANI BAMBAŞKA BİR GÖRÜNÜME KAVUŞTU

Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, kent meydanının yenilenen yüzüyle birlikte birçok hizmetlere ev sahipliği yapacağını söyleyerek, “Akkuş’un 1954 yılında ilçe olmasından sonra bu meydanımız çok olaylara şahitlik etti. Altyapısı, üstyapısı ve çevredeki binaların dış cephelerinin yenilenmesiyle birlikte bambaşka bir görünüme kavuşan kent meydanımız, inşallah bundan sonra da çok güzel hizmetlere ev sahipliği yapacak” dedi.

Törende yapılan konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi ve Akkuş kent meydanı yenilenen yüzüyle vatandaşların hizmetine sunuldu.

Yorum Yazın