Gündem

Ordulu Terörist Kırmızı Listede

1320 Görüntüleme
11 Mayıs 2016 17:24
Son Güncelleme: 11 Mayıs 2016 17:24
Türkiye Cumhuriyeti emniyet güçleri tarafından başına para ödülü konarak aranan teröristlerin arasında Ordulu bir kişi de yer alıyor.
Ordulu Terörist Kırmızı Listede

İçişleri Bakanlığı tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü ile Jandarma Genel Komutanlığı tarafından hazırlanan “Aranan Teröristler” listesinde Ordulu bir isimde yer alıyor. Dört renkli kategoriye ayrılan 33 kişilik listenin acil aranan kısmında 1955 doğumlu DHKP/C terör örgütü üyesi Faruk Ereren de yer alıyor. Bakanlık tarafından aranan kişileri ihbar edenlere 4 milyona kadar varan para ödülü verilecek.

SAVCI KİRAZ’IN ÖLÜM TALİMATINI VERMİŞLER

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, İstanbul Adalet Sarayı'ndaki odasında, 31 Mart 2015'te DHKP/C üyesi teröristlerce rehin alınarak şehit edilmişti. Olayın ardından soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, Savcı Kiraz’ın şehit edilmesiyle ilgili şüpheli Faruk Ereren hakkında yakalama kararı çıkarttı. Savcılık, savcı Kiraz’ın şehit edilmesi talimatını Faruk Ereren’in de aralarında bulunduğu ve yurtdışında oldukları tespit edilen örgüt yöneticilerinden geldiği ve teröristlerin Almanya ve Hollanda’da olduğu tespit edildi.

Hakimlik, Ereren hakkında; ''Cebir ve Şiddet Kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının Öngördüğü Düzeni Ortadan Kaldırmaya veya Bu Düzen Yerine Başka Bir Düzen Getirmeye veya Bu Düzenin Fiilen Uygulanmasına Önlemeye Teşebbüs'' ve ''Tasarlayarak Kamu Görevlisini Öldürme'' suçlarından tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti.  
Kaynak: Orduolay - MUSTAFA KIRLAK - ÖZEL HABER

Yorum Yazın