Gündem

Orduda Elektrik Krizi Tepkiye Yol Açtı

775 Görüntüleme
09 Haziran 2015 19:15
Son Güncelleme: 09 Haziran 2015 19:15
Başkanlar Kime Neden Tepki Gösterdi ?
Orduda Elektrik Krizi Tepkiye Yol Açtı

Geçtiğimiz hafta Ordu’yu etkileyen yoğun kar yağışı birçok ilçe günlerce karanlıkta kaldı. İlçelerde günlerdir devam eden elektrik sorununu çözemeyen YEDAŞ’a tepki gösteren İlçe Belediye Başkanları, YEDAŞ’ı yetersizlikle suçladı.

Başkanlardan YEDAŞ’a sert tepki. Geçtiğimiz hafta Ordu’yu etkisi altına alan yoğun kar yağışı birçok ilçede elektriklerin kesilmesine yol açtı. Kumru, Kabataş, Korgan ilçelerinin tamamında, diğer ilçelerde de yüksek kesimlerde kesilen elektrikler aradan günler geçmesine rağmen devam etmiş, halende kısmen sürmekte.
Bu duruma tepki gösteren ilçe belediye başkanları, vatandaşların sorumlu olarak kendilerini gördüğünü ve ağızlarına ne gelirse kendilerine söylediğini belirtirlerken, YEDAŞ yetkililerine ulaşamadıklarını dile getiriyorlar.
Konu hakkında konuşan Korgan Belediye Başkanı Tuncay Kiraz, “meydana elektrik kesintilerinde vatandaş bizi sıkıştırıyor. Telefonu açtığında bize yolu değil elektriği soruyor. Vatandaşın televizyonu bozuluyor, dondurucusu bozuluyor, yazdan hazırladığı yiyecekleri bozuluyor. YEDAŞ, ekipleri elektrik arızalarında yetersiz kalıyor. Buna muhakkak bir çözüm bulunması lazım. Düşünün 1 haftadır Çayırkent’te elektrik yok. Halende yok. Vatandaş artık bize her türlü şeyi söylüyor. Artık bende yıldım. YEDAŞ Genel Müdürü ve Ordu İl Koordinatörü benim telefonlarıma çıkmıyor. Ne demek bir Belediye Başkanının telefonlarına çıkmamak.”
Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’da, YEDAŞ’ın alt yapı yetersizliğinden dolayı elektrikle ilgili sorunların devam ettiğini belirterek, “Muhtarlarımızın bizlere bu dönemle ilgili en büyük şikâyeti elektrikle ilgili. Bunu da ilgili birim olan YEDAŞ’a gece gündüz ilettik. Ancak hala sıkıntı devam ediyor. Buda YEDAŞ’ın özelleştiği dönemden itibaren özellikle altyapı çalışmasına yeterli kaynağı ayırmadığını gösteriyor.”
Kumru Belediye Başkanı Günan Murat Hatipoğlu da YEDAŞ’a tepki gösterirken, günlerdir devam eden elektrik kesintisine günlerdir çözüm üretilememesine sert tepki gösteren ilçe belediye başkanları arasında yer aldı.

Yorum Yazın