Ekonomi

Ordu’da Balık Fiyatları Nedir? 17 Ocak 2025

Hasan
417 Görüntüleme
17.01.2025 - 14:24 | Son Güncelleme: 17.01.2025 - 14:24
Karadeniz’deki fırtına, Ordu’da balık fiyatlarını yükseltti. Özellikle Altınordu ilçesindeki tezgahlarda balık fiyatları neredeyse ateş pahasına çıktı. Vatandaşlar ucuz balık arayışına girerken, fiyatlardaki artış hem alıcıları hem de satıcıları zor durumda bıraktı.
Ordu’da Balık Fiyatları Nedir? 17 Ocak 2025

Ocak ayıyla birlikte balık tezgahlarında artan fiyatlar dikkat çekerken, Ordulu balıkçı esnafı Cemil Türkmen şu değerlendirmede bulundu:

“Bugün balık fiyatları çok yüksek. Hamsi 250 TL, mezgit ise 170 TL oldu. Vatandaşlar için balık tüketmek artıkpahalı hale geldi. Hamsi, mezgit ve istavrit gibi en çok tercih edilen balıklar bile bütçeleri zorluyor. Örneğin somon 250 TL, levrek 330 TL ve çupra ise 350 TL’ye alıcı buluyor.”

Fiyatların yüksek olmasına rağmen, Orduluların en çok tercih ettiği balık yine hamsi oldu. Karadeniz’in vazgeçilmez lezzeti hamsi, pahalı olmasına rağmen yoğun talep görüyor.

17 Ocak 2025 Ordu Güncel Balık Fiyatları
Altınordu ilçesindeki tezgahlarda balık fiyatları şu şekilde:

  • Tirsi: 150 TL
  • İstavrit: 150 TL
  • Palamut: 150-250 TL
  • Mezgit: 170 TL
  • Somon: 250 TL
  • Hamsi: 250 TL
  • Levrek: 330 TL
  • Çupra: 350 TL

Balık fiyatlarının yükselmesi, Ordu’da balık seven vatandaşları da üzüyor.

Yorum Yazın

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ordu Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.