Gündem

Mahmut Arıkan: “Üretici Dil Altı Hapıyla Fiyat Bekliyor”

56 Görüntüleme
21.07.2025 - 10:24 | Son Güncelleme: 21.07.2025 - 10:24
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Karadeniz turunda üreticinin ve esnafın feryadına kulak verdi. “Başkanım bittik” diyen çaycıdan “Dilenciye döndük” diyen emekliye kadar herkesin ortak derdi: geçim sıkıntısı.
Mahmut Arıkan: “Üretici Dil Altı Hapıyla Fiyat Bekliyor”

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki grup toplantısında yaptığı konuşmada, Karadeniz bölgesinde gerçekleştirdiği saha ziyaretlerine dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Arıkan, bölge halkının dile getirdiği ekonomik sıkıntıların, ülke ekonomisinin ne denli derin bir kriz içinde olduğunu açıkça ortaya koyduğunu söyledi.

“Çay üreticisi ‘Başkanım bittik’, fındık üreticisi ‘Başkanım yandık’, küçük esnaf ‘Başkanım battık’, pazarcı ‘Öldük’ diyor. Emekli Sabiye Teyze ise artık ‘Dilenciye döndük’ ifadelerini kullanıyor,” diyen Arıkan, vatandaşların temel ihtiyaçlarını bile kredi kartlarıyla karşılamak zorunda kaldığını, pazar yerlerinde POS cihazlarının olmazsa olmaz hale geldiğini belirtti.

“Bugün pazarlarda en çok sorulan soru: ‘Kart geçiyor mu?’ Bu, içinde bulunduğumuz ekonomik çöküşün en net göstergesidir,” ifadelerini kullanan Arıkan, durumu dramatik bir tabloyla gözler önüne serdi.


 "Kemençeden Dilaltı Hapasına Geldik"
Fındık fiyatları üzerinden ekonomik geçmişle bugün arasında dikkat çeken bir kıyaslama yapan Arıkan, 1996 yılında Refah- Yol iktidarında Trabzon’da yapılan Bakanlar Kurulu toplantısını hatırlatarak, “O gün açıklanan fındık fiyatı kemençeyle kutlanıyordu. Bugün ise üretici fiyat açıklanacak diye dil altı hapıyla bekliyor” diyerek iktidarın ekonomi politikalarını sert şekilde eleştirdi.

Yorum Yazın

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ordu Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.