Gündem

Kışlık Bakımlar Önemli

505 Görüntüleme
15 Ekim 2019 11:04
Son Güncelleme: 15 Ekim 2019 11:04
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Perşembe Ziraat Odası Başkanı Arslan Soydan, fındıkta 2020 ürünü için çalışmaların başladığını kaydederek kışlık bakımların önemine dikkat çekti.
Kışlık Bakımlar Önemli

Fındıkta hasat başladığından beri üreticilerin fındığını önemli ölçüde pazara indirdiğini ve şuan halen de indirmeye devam ettiğini belirten TZOB Yönetim Kurulu Üyesi ve Perşembe Ziraat Odası Başkanı Arslan Soydan, “Tabi ki burada 2020 yılının ürünü için en önemli zamanlar başlamış sayılır. Bu aylarda özellikle fındık ağaçlarımızın dallarının budanması ve dal kesimlerinin, dip temizliğinin yapılması gerekiyor.” Dedi.

KİREÇ VE GÜBRELERİN ATILMASI GEREKİR

Başkan Soydan, “Bunların yanında tabiki kışlık bakımı için fındık ağaçlarımızın gelecek sezona daha güçlü girebilmesi için, ürünü ve verimi arttırabilmemiz için bu aylarda kışlık bakımların yapılması lazım. Kireç ve gübrelerin atılması lazım. Şuan da üreticilerimizin talep ettiklerini de görüyoruz. Çünkü toprak tahlili yaptıran üreticilerimiz var. Bunlara dayalı da bakımlarını yaptırmak isteyen üreticilerimiz var.” Diyerek fındıkta kışlık bakımların muhakkak yapılması gerektiğini vurguladı.

ÜRETİCİLERİN TALEPLERİ ARTTI

Geçtiğimiz yılllara göre şuanda üreticilerin taleplerinin arttığına da dikkat çeken Başkan Soydan, “Önemli olan fındıkta fiyatların istikrarlı bir şekilde devam etmesi. Yani fındık fiyatlarında istikrar olursa açıkça görüyoruz ki üreticilerin de bahçelerde bakıma dayalı bir uğraş ve çaba içerisinde olduğunu da görebiliyoruz.” Diyerek fiyatta istikrarın çiftçileri umutlandırdığını ifade etti.

“MUHAKKAK BU GÜNLERDE BAKIMLAR YAPILMALI”

Başkan Soydan, “Bizler de Ziraat Odaları olarak Tarım Müdürlüklerimizle beraber alanlarda çiftçilerimize hem eğitim hem de uygulamalı bir şekilde neler yapılması gerektiğinin çalışmalarını yapıyoruz. Çünkü Fındık bölgemiz için önemli. Hem verim hem de kalite olarak fiyata da olumlu yansıyacaktır. Onun için üreticilerimizin bu aylarda periyodik bir şekilde fındık bahçelerinin bakımlarına dikkat etmeleri gerektiğini düşünüyorum.” Diyerek üreticileri bakımlar konusunda uyardı. 

Yorum Yazın