Gündem

KADINLAR PLAJI İÇİN İLK ADIM ATILIYOR

887 Görüntüleme
09 Haziran 2015 19:15
Son Güncelleme: 09 Haziran 2015 19:15
Ordu Büyükşehir Belediyesi, Efirli Bölgesi için hazırladığı proje doğrultusunda “Kadınlar Plajı” nı hayata geçiriyor.
KADINLAR PLAJI İÇİN İLK ADIM ATILIYOR
Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin değişim projeleri tek tek hayata geçiyor. Kıyılarda kuralsız yapıları yıkan Ordu Büyükşehir Belediyesi, Efirli Bölgesi için hazırladığı proje doğrultusunda “Kadınlar Plajı” nı hayata geçiriyor.
Altınordu, Fatsa ve Ünye'de kıyı kenar çizgisini ihlal eden kamu tesisleri de dahil tüm yapıları yıkıp plajları halka açmayı planlayan Ordu Büyükşehir Belediyesi, bilindiği gibi Efirli Bölgesi ve Altınordu ilçesi kıyılarında bulunan yapıları yıkarak bu uygulamaya start vermişti.
 
İLK YARDIMDAN GÜVENLİĞE HER ŞEY VAR…
 
Başkan Enver YILMAZ’ın talimatları ile başlatılan çalışmalara göre “Efirli Kadınlar Plajı Peyzaj Tasarım Projesi” yaklaşık 12000 m2’lik bir alanı kapsıyor. Başkan YILMAZ, konu hakkında yaptığı açıklamada; alanın sıradan bir kumsal olarak değil, insanların uzun süre vakit geçirebileceği bir rekreasyon alanı olarak tasarlandığını belirterek, “ Bu alanda aynı zamanda sadece bayanlara hizmet verecek yaşam alanı olarak düzenlenen Efirli Kadınlar Plajı bünyesinde; yürüyüş yolları, sahil büfe, soyunma kabini, wc, ilk yardım, güvenlik ve mescit bulunuyor” şeklinde konuştu.
 
KISA SÜREDE TAMAMLANACAK…
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Enver YILMAZ Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerinde aile ve kadın plajları oluşturacaklarını belirterek, “Herkes denizden faydalanabilmeli. Aileler için ve kadınlar için de ayrı plajlar oluşturacağız. Oluşturulacak plajlarda cankurtaran, sosyal tesisler gibi hizmetler de olacak. Projelerimizi kısa süre içerisinde tamamlayacağız” dedi.
 
Efirli Kadınlar Plajı Proje ihalesinin 3 Mart 2015 tarihinde yapılacağı bildirildi.

Yorum Yazın