Aktuğ Otel'de düzenlenen yemeğe katılan Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin salonda tüm masaları gezerek adaylarla el sıkıştı. Yemeğe Ordu'da bulunan İstanbul Milletvekili Enver Yılmaz'ın katılmaması dikkat çekti. Büyükşehir aday adaylarından Mustafa Kemal Şahin'de İstanbul'da olduğu için yemekte yer almadı.
Aday adaylaının tek tek isimlerinin okunduğu yemekte konuşan İl Başkanı Hüseyin Akyol, birlik ve beraberliğin sürmesini istedi. Adaylardan seçim sürecinde dikkat etmeleri husularınıda hatırlatan Başkan Akyol muhalefeti eleştirdi. Akyol, Muhalefet partisi CHP'de aday başvurusu ne zaman bitecek onlarda bilmiyor.MHP ise ne yaptığının farkı değil. Muhalefet zaman zaman bizim içimizdeki ayrılıkları irdeliyor.Ayrılık tetlallaığı yapıyor.Buakşam gelsinler birlikteliğimizi görsünler.Altınordu'yu büyükordu yapacağız"dedi.
İçişleri eski Bakanı Ordu Miletvekili İdris Naim Şahin'de Ordu'da hedeflerinin 20'de 20 olduğunu söyledi. Konuşmasında kendi adaylığı ile ilgili hiçbir işaret vermeyen Şahin şunları söyledi;
Bu akşam 147 yi bulan Büyükşehir ve 19 İlçe Belediye başkan aday adaylığını ifade eden siz değerli arkadaşlarımla beraberiz. Seçim sürecinin ve siyaset yapmanın en önemli aşamalarından bir tanesi de bu aday adaylığı sürecidir. Sizlerin hem siyaset yapma, hem siyaset üretme adına ama daha da önemlisi siyaset üzerinden bu memlekette , bu şehre,bu Ülkeye olan sevgiyi ve sahiplenme duygusunu ifade etme adına yapmış olduğunuz bu tutum ve davranışınız ve atmış olduğunuz bu adım son derece önemli,son derece saygıdeğer bir adımdır. Her biriniz bu yolda arzu ettiğiniz neticeye ulaşmanızı ben ve biz hepimiz gönülden temenni etmekteyiz. Şunu samimiyetle ifade etmek durumdayım.Bu salonda bulunan arkadaşlarımın çoğunu gerek Ankara’da gerekse İstanbul’da gerekse çoğu zaman çoğunuzu bu güzel şehrimizde görerek, konuşarak tanıma imkanına sahibim ve samimi değerlendirmem şudur ki, 19 İlçemiz değil de 142 tane ilçemiz olsa da siz değerli arkadaşlarımızla birlikte bu ilçelerimizi beraber başarı ile yönetsek ama bildiğiniz gibi bu maddeten de , hukuken de imkanı yok.bu sadece iyi niyet ifadesinden öteye geçmiyor .
Ne yazık ki,sizlerinde bildiği gibi 20 belediyemiz için toplam 147 olan aday adaylarımızın içinden belli süreçleri idrak ederek yakın tarihte gerçekleşecek olan 1. Sürecini yaşayacağız. O süreçleri idrak ederek içinizden 20 tane aday süreci belirlenecek.Yaklaşık olarak bakıldığında 1 İlçemize 7 aday adayı düşmektedir. Bu 7 arkadaşlarımızdan bir tanesi aday olarak belirlenecektir. Aralık ve Ocak ayı içerisinde adaylarımız belirlenmiş olacaktır.
Adaylarımızın belirlenme süreci büyük bir isabetle ama zorluk içinde bu seçim yapılacaktır. Büyük bir zorluk diyorum zira, bu büyük salona sığmayan çok sayıda aday adayımızsınız, her durumda olduğu gibi bu konuda da en zor iş AK PARTİ’nin işi, diğer partilerin 20 yer için aday adayı olarak belirleyeceği aday adayları tahminime göre bizim kadar çok değildir. Aday adayları sayılarına orantı olarak partilerin zorluğu da o orantıda zordur.
Bir çok zorluğu bugüne kadar başardığımız gibi , hep birlikte bu sürecide , zor olanı aday adayı sürecini de hep birlikte, hepinizin ve hepimizin katkısı ile başaracağımıza ben yürekten inanıyorum. Zira bu akşam burada , bu salonda çok medeni , çok insani örneğini birlikte verdik diyen bakanımız , aday adayı tanıtım yapılırken Arkadaşlarımızın her birisi isimleri okununca yada diğer ilçelerden arkadaşların ismi okununca birbirlerini yürekten alkışlayarak , birbirinize olan bakışınızı , duruşunuzu ortaya koydunuz"
Yorum Yazın