Gündem

Fındık Üreticilerinden 'Mart Karı Klibi'

846 Görüntüleme
15 Mart 2017 11:08
Son Güncelleme: 15 Mart 2017 11:08
Ordu’nun orta ve yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı sonrası bahçeleri beyaz örtüyle kaplandı.
Fındık Üreticilerinden 'Mart Karı Klibi'

Ordu'nun orta ve yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı sonrası bahçeleri beyaz örtüyle kaplandı. Fındık üreticileri, zirai don yaşanmasından endişeleniyor.

Meteorolojinin soğuk hava uyarısının ardından dün gece başlayan kar yağışı,  Ordu'nun bazı ilçelerinde etkili oldu. Özellikle  Akkuş,  Kabadüz,  Mesudiye ve  Aybastı ilçelerinde etkili olan kar yağışıyla, çiçek açan fındık dalları kar altında kaldı.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve  Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, kar yağışının en çok  Ordu'nun orta ve yüksek kesimlerinde etkili olduğunu ifade etti. Soydan, "Yaptığımız ilk tespitlerde kar yağışıyla birlikte fındık dalları da beyaz örtüyle kaplandı. Şu anda yağan karın fındık dallarına ya da karanfillerine zarar verip vermediği belli değil. Ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Umarım zirai don olmaz. Fındığın yanmasından endişeleniyoruz" dedi.

Endişelerini klibe döktüler

Bu arada fındık üreticileri Mart ayında yağan kar sebebiyle endişelerini klibe döktü.  Ordu'nun  Korgan ilçesinde yaşayan ve bölgenin sosyal konularında yaptıkları klip ve skeçlerle tanınan Hasan Yiğit ve Sami İsen, yöreye özgü olan 'Yine yeşillendi fındık dalları' türküsünü 'Yine şımardı fındık dalları' adlı bir klip yaptılar. Genç fındık üreticileri kar yağışı sebebiyle 'fındığın yanma tehlikesini' yöreye özgü şive ile anlattı.

Üzerine kar yağmış fındık dalları ile konuşan ikili, "Ne kadar şımarıksınız la siz, Mart'ta şımarılır mı? Ne olacak şimdi? ya yanarsanız ne olacak, biz de yanaruk sizinle. Zaten para etmiyorsunuz, biz siz para edin diye çalışıyoruz siz Mart ayında açıyorsunuz, şimdi yanarsanız ne olacak?" şeklinde fındıktaki yanma tehlikesini dile getirdiler.

Yorum Yazın