Gündem

Fatsa'da Ramazan Ayında Denetimler Sıklaştı

771 Görüntüleme
01 Haziran 2017 11:49
Son Güncelleme: 01 Haziran 2017 11:49
Ordu’nun Fatsa ilçesinde Ramazan ayının girmesi ile birlikte İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri denetimlerini sıklaştırdı.
Fatsa'da Ramazan Ayında Denetimler Sıklaştı

Ordu'nun  Fatsa ilçesinde Ramazan ayının girmesi ile birlikte İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri denetimlerini sıklaştırdı.

Fatsa İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Ayaz, mübarek Ramazan ayını idrak edilen bu günlerde, özellikle tavuk ve kırmızı et parçalama, süt ürünleri işleme tesisleri başta olmak üzere, tatlı üretim yerleri ile ekmek ve pide üretimi yapan gıda işletmelerinin öncelikli denetimlerine ağırlık verilerek tamamlandığını, ayrıca marketler, gıda depoları gibi gıda işletmelerin de denetimlerinin devam ettiğini söyledi.

Ayaz, doğrudan tüketime sunulan gıdaların toplum sağlığına herhangi bir zararının olmaması için gerekli denetimlerin gıda kontrol görevlilerince yapıldığını, bu anlamda, bütün lokanta ve restoranların da programa alınarak denetimlerinin gerçekleştirildiğini ve risk teşkil edebilme ihtimali olanların ikinci, gerekirse üçüncü kez denetime alınarak kontrolün sağlandığını dile getirdi.

Müdür Ayaz, üretim yerlerinden ekmek, et ürünleri, hazır yemek gibi gıdalardan numuneler alınarak gerekli analizlerinin ilgili laboratuvarlarda yaptırıldığını, belirli bir numune programı kapsamında bu işlemlerin devam edeceğini ifade etti.

Hijyen esaslarına aykırı hareket eden işletmelerin uyarıldığını kaydeden Müdür Ayaz, vatandaşların herhangi bir olumsuzluk durumunda ilçe müdürlüğünü ya da Alo Gıda 174 hattını arayarak şikayetlerini iletebileceklerini hatırlattı.

Yorum Yazın