Gündem

Efirli Ve Kumbaşı Sahillerine Yeni Proje

3768 Görüntüleme
20 Mart 2017 11:04
Son Güncelleme: 20 Mart 2017 11:04
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, OSKİ Genel Müdürlüğünün Kumbaşı Mahallesi’nde yürüttüğü yağmur suyu hattı ve altyapı çalışmalarını yerinde inceledi.
Efirli Ve Kumbaşı Sahillerine Yeni Proje

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, OSKİ Genel Müdürlüğünün Kumbaşı Mahallesi’nde yürüttüğü yağmur suyu hattı ve altyapı çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Enver Yılmaz, “Altyapının tamamlanmasıyla birlikte Kumbaşı ve Efirli Mahallelerimiz arasında yeni bir projeyi daha hayata geçirerek Ordulu hemşehrilerimize eşsiz bir sahil şeridi kazandıracağız” dedi.
Ordu Büyükşehir Belediyesinin Kumbaşı Mahallesi’nde sürdürdüğü altyapı çalışmalarını inceleyen Başkan Yılmaz, yetkililerden bilgi alarak mahalle sakinleriyle bir süre sohbet etti.
“ALTYAPISIZ ÜSTYAPI SAĞLIKLI OLMAZ”
Kumbaşı Mahallesinde yağmur suyu hattının yetersizliğinden dolayı su baskınlarının yaşandığını dikkat çeken Başkan Enver Yılmaz, “Bilindiği gibi yağışların yoğun olduğu zamanlarda denize ulaşamayan yağmur suları, yerleşim alanları ve tarım arazilerini göle çeviriyordu. Bu bölgemizin yıllardır kanayan yarası olan altyapı konusunda son günlerde önemli ve hummalı bir çalışma yürütüyoruz. Öncelikle dev yağmur suyu bakslarıyla yağmur sularını karayolunun altından denizle buluşturacağız. Altyapının yetersiz olduğu bölgelere park yapmanın ve gezi alanı oluşturmanın bir anlamı yok” diye konuştu.
“YENİ BİR SAHİL PROJESİ HAZIRLANIYOR”
Kumbaşı ve Efirli Mahalleleri’nin denizle buluştuğu kıyı şeridini yeni bir projeyle halkın kullanımına açacaklarının müjdesini veren Başkan Yılmaz, “Göreve geldiğimiz ilk aylarda halkımızın kullanımına açtığımız sahil şeridinde şimdi ise kamulaştırma çalışmalarını sürdürüyoruz. Kamulaştırma işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte Akyazı Mahallemizin sahilinde olduğu gibi bir projeyi daha burada hayata geçirmeyi planlıyoruz. İnşallah ilimizin en güzel yürüyüş, gezi ve dinlenme alanlarını bu bölgemizde yaparak Ordumuzun yeni bir sahil şeridine daha kavuşmasını sağlamış olacağız” şeklinde konuştu.
“BÖLGEYE ARITILMIŞ İÇME SUYU GELECEK”
Başkan Enver Yılmaz açıklamasında, her iki mahallenin de içme suyu için projesinin hazır olduğunu ve 5,5 km’lik güzergâh için de ihalesinin yapıldığını söyleyerek, “Yıl sonunda Altınordu ilçemizin kullandığı arıtma tesisinden gelen içme suyumuzu bu bölgede yaşayan vatandaşlarımız da kullanmaya başlayacak” dedi.

Yorum Yazın