Gündem

Boztepe Teleferiği Rekor Kırdı

725 Görüntüleme
03 Kasım 2016 11:03
Son Güncelleme: 03 Kasım 2016 11:03
ORDU Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Enver Yılmaz, 530 metre yükseklikteki Boztepe'ye kent merkezinden ulaşımı kolaylaştırmak için 5 yıl önce yapılan teleferiğin, faaliyete geçtiği günden itibaren 2.5 milyondan fazla yolcuyu taşıyarak rekor kırdığını, kentte turizmin gelişmesine de büyük katkı sağladığını söyledi.
Boztepe Teleferiği Rekor Kırdı

ORDU Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Enver Yılmaz, 530 metre yükseklikteki Boztepe'ye kent merkezinden ulaşımı kolaylaştırmak için 5 yıl önce yapılan teleferiğin, faaliyete geçtiği günden itibaren 2.5 milyondan fazla yolcuyu taşıyarak rekor kırdığını, kentte turizmin gelişmesine de büyük katkı sağladığını söyledi. Altınordu İlçesi'nde 530 rakımlı Boztepe'ye ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla 2 bin 350 metrelik mesafeye kurulan 21 kabinli teleferik yaklaşık 10 milyon TL'ye mal oldu. Teleferik, kurulduğu günden beri 5 yılda 2.5 milyondan fazla yolcu taşıyarak Türkiye'de büyük rekora imza attı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, teleferikle birlikte Boztepe'nin bir cazibe merkezi haline geldiğini, buraya daha çok ziyaretçi çekmek için macera park çalışması da yürüttüklerini söyledi. Teleferiğin kent turizmine büyük katkı sağladığının altını çizen Başkan Enver Yılmaz, şöyle konuştu:

"2011 yılında hizmete açılan teleferiğimiz rekora koşuyor. 2.5 milyondan fazla ziyaretçiyle birlikte teleferik belki Türkiye'de, istatistiki anlamda da rakamlarla ilk sıralarda yer alıyor. Bu konuda diğer illere yönelik bir kıyaslamamız yok ancak rakamlar bunu gösteriyor. Boztepe'de aldığımız ve 65 dönümde uygulayacağımız peyzaj projesi, macera parkı dahil olmak üzere bu alanı çok daha farklı bir cazibe merkezi haline getireceğiz. Teleferik burada bizim için vazgeçilmez bir argüman."

BOZTEPE'YE 'MACERA PARKI' KURULACAK

Boztepe'ye 5 yıldızlı otel açıldığını, bir çok sosyal  ihtiyaçların da karşılanması için Büyükşehir Belediyesi olarak çalışma yürüttüklerini vurgulayan Başkan Yılmaz şunları söyledi:

"Orada 5 yıldızlı otelin hizmete açılmasıyla birlikte, özellikle macera parkı ve diğer yan unsurlarla desteklendiğinde Boztepe, sadece dakika itibariyle çıkılan ve inilen bir yer olmaktan ziyade günübirlik orada ikamet edilen, başta çocuklarımız ve aileler olmak üzere muhakkak gitme ihtiyacı hissedebileceği güzel bir nokta olacak. Projenin teknik ve mülkiyete ilişkin tüm sıkıntıları giderildi. Burada teleferiğimizin de 750 bin nüfuslu ilimizde 2.5 milyon ziyaretçinin olması ve her Ordu'ya gelenin teleferikle Boztepe'ye çıkma ihtiyacı hissetmesi ilimizin turizm ve kalkınmasından da önemli. İnşallah oraya yükleyeceğimiz ekstra misyonla birlikte teleferik, çevre düzenlemesi ve farklı alanlarda cazibe merkezi olmaya devam edecek."

Yorum Yazın