Dernek Haberleri

Beylerli'den Muhteşem Piknik Şöleni

2585 Görüntüleme
24 Mayıs 2016 21:02
Son Güncelleme: 24 Mayıs 2016 21:02
Kabataş Beylerli Pikniği Ömerli'de yapıldı. Pikniğe güreşler damgasını vurdu. Pikniğe çok büyük bir katılım olurken, dernek yönetimi gelen misafirlerini en güzel şekilde ağırladı.
Beylerli'den Muhteşem Piknik Şöleni

Sunuculuğunu Murat Doğan ve Halit Varıcı'nın yaptığı şölende, Ordu camiasından da katılımcıların olduğu piknik şöleni sanatçıların birbirinden güzel türküleriyle katılımcıları coştururken, ata sporumuz güreş ise pikniğe damgasını vurdu.

Piknik şölenine; Kabataş Belediye başkanı Yakup Yılmaz, Üsküdar belediye meclis üyesi İlyas Karayel, Esenyurt belediye meclis üyesi Mustafa Gevrek, Orsiyad başkan yardımcısı Fahrettin Kacamer, Ordu Hizmet birliği vakfı başkan yardımcısı Ahmet Örsün, Esof başkanı Serdal Çatanak, Esoid Esenyurt Ordulu işadamları derneği başkanı Erdoğan Kani, Akparti Yön.kurulu üyesi Avni Katkıcı, Akparti Büyükçekmece yön. kurulu üyesi Yusuf Karademir, Esenyurt belediye danışmanı Erol Savaş, Aybastılılar dernek başkanı Celal Danış, Kıraç Kabataşlılar dernek başkanı Mustafa Çelik, Çukurcaklılar dernek başkanı Halil İbrahim Turan, Işıktepe dernek başkanı İlhan Işık, Gürgentepe festival ağası Ekrem Bulut, Samsun Çarşamba Hürriyet mahallesi dernek başkanı Kemal Aydoğdu, Aybastı zaferi milli derneği yönetimi, Kabataş Riva Belen dernek başkanı Selim Belen, Aybastı Hisarcık mahallesi dernek başkanı Şenol Toru, Ünyeliler dernek başkanı Muhammer  Yazıcı, Aybastı Kayabaşı dernek başkanı Yüksel Evsen, Uzundere köyü dernek yönetimi ve şölen ağası Ümit Kadirhan, çok sayıda işadamı ve Beylerli halkı katılım sağladı.        

 

Şölen havasında geçen piknikte davetlilere hitaben bir konuşma yapan Beylerli Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı adem ALKAPTAN şunları söyledi."Bu gün burada bizi yalnız bırakmayan dernek başkanlarımız, işadamlarımız ve mahalle muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve siz değerli Beylerli halkı derneğimizin geleneksel büyük piknik şölenine hepiniz hoşgeldiniz şeref verdiniz."

 

Alkaptan sözlerine şöyle devam etti:" Değerli misafirler, bugün burada dernek yönetimi olarak sizleri ağırlamaktan büyük bir onur ve gurur içindeyiz. Biz Beylerli Köyü derneği olarak her zaman hemşerilerimizin ve bölge halkının sorunlarına sevinçlerine hüzünlerine ortak olduk ve her zaman sizlerin yanında olduk. sizlerinde bildiği gibi şölenimiz her geçen gün büyüyor, destanlaşıyor, daha iyisini yapmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Gerek sosyalimizi gerekse kültürümüzü, gelenek ve göreneklerimizi yaşatmak adına büyük bir sorumluluk içinde olduğumuzu birkez daha belirtmek istiyorum." Hep konuşulan örnek alınan olduk " bizi biz yapan kültürel geçmişimiz ve bu bölgede yaşayan bizlerin büyük bir aile olmamızdan gelmektedir. Bizler kedimize yaşadığımız bu bölgeye ve derneğimize her zamankinden daha fazla sahip çıkmak zorundayız, çünkü burada bulunan ve yaşayan diğer vatandaşlarımıza birer örnek olmamız için ilkin bizler kendi derneğimize sahip çıkacağız'' dedi.

 

Kabataş Belediye başkanı Yakup Yılmaz'da katılarak bir süre hemşehrileriyle sohbet etti ve organizasyonu başarılı bir şekilde gerçekleştiren dernek yönetimini bu başarılarından dolayı kutladı. Belediyenin projeleni ve yaptıkları faaliyeti katılımcılara anlatarak, ''şölen hayırlı olsun'' dedi.

 

Esof BAşkanı Serdal ÇATANAK konuşmasında '' Dernek Başkanı ve yönetimini kutlarım. Böylesine harika bir piknik şöleni düzenlemesi büyük bir külfet ve büyük bir masraf. Ama yüzünün akıyla bu işi başardılar. Siz değerli Beylerli'ler her zaman birlik ve beraberlik görüntüleri en iyi şekilde sergileyen oldunuz. Bir birinden değerli dernek başkanlarımız, sanatçılarımız iş adamlarımız gençlerimiz ve çocuklarımız burada bulunuyor. Bu güzel günün tadını hep birlikte çıkarmanız istiyorum tekrar piknik şöleniniz hayırlı olsun." dedi.

 

Çekmeköy Belediye Başkan yardımcısı Ahmet Epli

Birlikteliğimiz daim olsun Düzenlenen piknik şölenine katılan Ahmet EPLİ ise kısa bir konuşma yaparak şunları söyledi. "Sevgili Beylerli'li hemşehrilerim. Bizler bu birliktelikten büyük bir haz ve sevinç yaşamaktayız. Geleneksel piknik şöleniniz hayırlı olsun. Sevgili Beylerlililer bizler aynı hamurun mayası aynı dalın fidanı aynı ağacı yaprağı gibiyiz.Bizler bu birlikteliğimiz sağladıkça daha güçlü bir ülkeye daha güçlü bir İstanbul'a ve daha güzel bir Ordu'ya sahip olacağız bu birlikteliğimiz her zaman daim olsun. Günüz hayır olmasını temenni ediyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

Üsküdar Belediye Meclis üyesi İlyas Karayel Konuşmasında; Piknikler birlik ve beraberlik demektir. Derneklerimiz her geçen gün bu birlikteliği ve piknikleri daha iyi bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Üsküdar belediye başkanımızın selamını getirdim. Bizler belediye olarak desteklerimizi yapmaya devam edeceğiz. şöleniniz hayırlı olsun.'' dedi.

Şölende çekilişler, ata sporumuz Güreşler yapıldı. Başcazgır Musa Gümüş'ün sunumuyla Güreşte başpehlivan Muhammet Maytalman oldu. Kıran kırana geçen ağalık yarışını ise yine YIL-Gün İnşaat sahibi İsmail Yılmaz aldı.

Yöresel sanatçılar Mine Öztürk, Derya Ayan ve Kenan Börekçi ise katılımcılara doyasıya müzik ziyafeti yaşattı.

 

 

 

Yorum Yazın