Gündem

Belediye yapıyor, duyarsız vatandaş yıkıyor

752 Görüntüleme
09 Haziran 2015 19:15
Son Güncelleme: 09 Haziran 2015 19:15
Ordu Belediyesinin modern kent kimliğini yansıtacak olan kent mobilyalarına verilen zararlarla mücadelesi uzun yıllardır devam ediyor.
Belediye yapıyor, duyarsız vatandaş yıkıyor
Geçmişte dolmuş duraklarından, aydınlatma lambalarına kadar, birçok kent mobilyası duyarsız kişilerce tahrip edilirken, yapılan haberler ve gerekli uyarılar bu tahribatı asgariye indirmeyi başardı. Ancak ne var ki halkımızın sahilde yürüyüşünü gerçekleştirdiği kıyı bandında kumsala düşme tehlikesine karşı yerleştirilen ve görsel bir zenginlik oluşturan demir zincirli, koruyucu döküm babalar tahrip edilmeye devam ediliyor. 
 
Daha önce de tahrip edilen ve defalarca onarılan sahil bandındaki zincirli babalara kendini bilmez duyarsız kişilerce zarar verilmeye devam edilmesi üzerine Ordu Belediyesi buraya farklı bir proje uygulama kararı aldı. Verilen zararlardan dolayı artık onarılamayacak duruma gelen zincir ve babaların yerine yeni uygulanacak olan projede fırınlanmış ahşap malzeme kullanılacak. Tayfun Gürsoy Parkı kıyı şeridinde ikişer metre ara ile yerleştirilecek olan babaların zincirli toplam uzunluğu ise 600m olacak.
 
Ordu Belediyesinin kentin estetik görünüme girmesi için yürüttüğü kent mobilyalarına yapılan tahribatlar Ordululardan da büyük tepki toplarken, vatandaşlar verilen maddi zararların bu kentte yaşayanlara yapılmış olarak gördüklerini ifade ettiler. Başkan Seyit TORUN konu ile ilgili yaptığı açıklamada yapılanların hiç kimsenin eline bir şey geçirmediğini ve kentte yaşamanın kurallarına uygun olması gerektiğini söyledi. Ordu Belediyesi olarak turizm’i hedef çizmiş bu kentin estetik bir görünüme girmesi için çaba sarf ettiklerini belirten Başkan TORUN, “Ferforjeler, aydınlatma lambaları, oturma bankları, fidanlar, çiçekler, sahil yürüyüş yolundaki koruyucu zincirlerle beraber tahribata uğrayan dolmuş duraklarına verilen zararlardan sonra Ordu Belediyesi ekiplerince çirkin görüntülerinden kurtarılmıştı. Ancak zincirli babalar tüm önlemlere rağmen tahrip ediliyordu. Tamir edilemeyecek duruma gelen zincir ve babaları mecburen farklı bir proje ile yenileyeceğiz. Bu yapılanlarla hiç kimsenin eline bir şey geçmez. Bu mobilyaları hep beraber korumalıyız. Hizmetlere sahip çıkmalıyız” dedi.
 

Yorum Yazın