Dünya

Başbakan Erdoğan Soma da

716 Görüntüleme
09 Haziran 2015 19:15
Son Güncelleme: 09 Haziran 2015 19:15
Başbakan Erdoğan, maden ocağında 238 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
Başbakan Erdoğan Soma da
238 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
 
Buradaki kriz masasında yetkililerden bilgi alan Erdoğan, 238 kişinin faciada hayatını kaybettiğini duyurdu. İşverenin verdiği rakama göre şu anda madende 120 işçi olduğunu ifade etti.  Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları;
 
MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN
Yakın arihimizin en büyk iş kazalarından birini yaşadık. Özel sektöre ait ocakta çıkan yangın nedeniyle ilk belirlemelere göre 238 kişiyi kaybettik. İlk belirlemelere göre 80 işçiyi kurtardık. Bunların 19’u taburcu edildi. Ağır yaralı kalmadı. Milletimizin başı sağolsun. Çok büyük bir acı yaşadık. Acı 77 milyonun ortak acısıdır. Hem ailelerinin hem milletimizin başı sağolsun. Tedavileri devam eden kardeşlerimize de acil şifalar temenni ediyorum.
 
MEDYA VE SİYASETÇİLERE TEŞEKKÜR
Kaza anından bu yana son derece sorumlu yayın gerçekleştiren medya mensubu arkadaşlarımıza, şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Sağ duyulu ve serinkanlı yaklaşım sergileyen siyasetçilerimize şükranlarımızı sunuyorum.
 
DEVLETİN TÜM İMKANLARINI DEVREYE ALDIK
Taner Yıldız Bey’in koordinatörlüğünde Sağlık Bakanlığımız, AFAD, Genelkurmay, emniyet teşkilatımız, taş kömürü işletmeleri, sağlık ekipleri, uzmanlar bölgeye intikal etti. Mümkün olan en hızlı şekilde madendeki kardeşlerimize ulaşmanın gayreti içinde olduk. Devletin tüm imkanlarını devreye aldık.
 
HER TÜRLÜ AYRINTININ ÜZERİNDE DURDUK
Vefat eden kardeşlerimizin üzerinde kimlikleri yok. Kimlik olmadığı için burada bütün fotoğraflarla beraber ailelere gösterilmek suretiyle teşhisi bu şekilde yapıp kendi yakınını alıyor ve köyüne götürüyor. Her türlü ayrıntının üzerinde durduk. Bu aşamadan itibaren de gereken her şeyi yapacağız. Madden ve manen ne gerekiyorsa, Çalışma Bakanlığı olarak işletme olarak atılması gereken adımlar nelerse yapılacaktır. Adli ve idari olarak yapılması gereken çalışmalar da şu anda başlamıştır.
 
SELALAR VERİLDİ, HUTBELER İRAD EDİLECEK
Başbakanlık tarafından yayımlanan genelge ile üç günlük yas ilan ettik. Diyanet İşleri Başkanlığı ile yaptığımız görüşmelerle de de selalar verildi. Hutbeler bu kardeşlerimize yönelik olarak irad edilecek.
 
KAMUOYUNUN TATMİN OLACAĞI ADIMLAR ATILACAK
Bu kaza en ince ayrıntılarına kadar araştırılacak. Hiçbir ihmalin göz ardı edilmesine izin vermeyiz. Olay aydınlatacak ve kamuoyunun tatmin olacağı adımlar atılacak. Önce yaraları saracağız ve tabii ki yasımızı da tutacağız. Ardından bu acıyı tüm boyutlarıyla konuşacağız ve gerekeni yapacağız.
 
Bu olayları istismar etmek isteyen aşırı unsurlar da var. Bunlara itibar edilmemesinin ülkemizin birlik beraberliği için çok önemli olduğunu söylüyorum. Rabbim milletimize böyle acılar bir daha yaşatmasın.
 
TBMM de iki gün süreyle tatil edildi. Vefat edenlerin çocuklarının yakınlarının yanında olacağız. Gençlik ve Spor Haftası'ndaki tüm etkinlikler kaldırılmıştır. Soma halkının yanında olacağız.
 
Bu tür havaları fırsat bilip, bunları istismar etmek isteyen bazı aşırı uçlar, gruplar var.

Yorum Yazın