Siyaset

Aslan Kılıç Gölköye Aday

3133 Görüntüleme
09 Haziran 2015 19:15
Son Güncelleme: 09 Haziran 2015 19:15
Gölköy İlçesi’ne bağlı Ak Partili Direkli Belde Belediye Başkanı Arslan Kılıç, mahalli seçimler öncesi Gölköy Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu açıkladı. Gölköy ilçesinin çehresini değiştirmeye talip olduğunu belirten Kılıç,
Aslan Kılıç Gölköye Aday
“Biz Sayın Başbakanımızın gurur duyduğu örnek gösterdiği belediye başkanlarından olmak istiyoruz” dedi.
 
Direkli Beldesi’nde 2009 yılından bu yana yaptıkları çalışmaları anlatan Kılıç, “Yenimahalle Asar Kalesi Yolu’nun 2 kilometrelik kısmını açtık. Ahmetli Mahallesi-Bulut Ve Yarılan Köyü Bağlantı Yolu Yapımı; Özel İdare Müdürlüğünce 8 kez iş listesine alınmasına karşın yol 2012 yılına kadar yapılmamıştır. Köy halkının mağduriyetinin giderilmesi amacıyla tamamen belediye ve şahsi bütçem ile ulaşımı 9 kilometre kısaltan bu yl son imkânlar kullanılarak ulaşıma açıldı.  Ahmetli Merkez Mahallesi’ne 3 bin metrekare parke döşemesi ve çevre düzenlemesi yaptık. Ahmetli Camii ses düzeni ve çevre çalışması ve lojman onarımı gerçekleştirdik. Cenaze hizmetlerini tamamen belediyece ücretsiz karşılanmasını sağladık. Direkli merkez camii ses düzeni ve çevre çalışması yaptık. Bayıralan Hacıbayram mevkii parke döşemesi ve çevre düzenlemesi yapıldı. PTT Direkli Belde şubesinin açılması belediyemizin katkılarıyla olmuştur. Dikeli ilköğretim okulu ve Ahmetli İlköğretim okullarındaki her dersliği projeksiyon cihazı, akıllı tahta, çatı onarımlarını sağladık. Bu işlemler 40 bin liraya mal oldu.
 
1200 abonmanlık Direkli Yenimahalle Dokuzdere, merkez, Ahmetli mahalleleri ve çetilli, bulut köyü içme suyu şebekesinin kurulmasını sağladık ve emlak çalışması mükellef sayısı 270’den 2 bin 100’e çıkartıldı. Gölköy Fatsa bağlantı yolu genişletme (ordu özel idaresi müdürlüğü ile yapmış olduğumuz işbirliği ile 6 km yol genişletildi. Toplam 8 kilometrelik Ahmetli Mahallesi Komyalı yolu, Pent Yolu, Tamalan Yaylası Güzle yolu. Dokuzdere Mahallesi, Yenimahalle Tepeköy bağlantı yolu, Ahmetli Mahallesi köy Ardı Yolu 4 kilometre, Ahmetli Güney Pınar Yolu, Direkli Beldesi Akçalı Köyü Bağlantı Yolu 1 km. Ahmetli Mahallesi beton asfalt yolu açıldı.  Belediye araç parkını, Belediye hizmet otomobili, iş makinesi nakil aracı (40 tonluk,) Morglu cenaze nakil arcı, 1 adet greyder, bir adet ekskavatör (kırıcı tesisat) ile güçlendirdik. 6 dönümlük okul arazisi, 2 dönümlük mekanik arıtma tesisi arazisi, 2.5 dönümlük belediye hizmet kompleksi arazisinin alınması gibi hizmetlerle 185 bin  TL’lik kamulaştırma bedeli ödedik.
 
18 derslikli Direkli Eğitim Merkezi İlköğretim Lise temeli atıldı. Yenimahalle Taşarası Camii İmam  lojmanı, Çevre Orman Bakanlığı desteği ile 5 bin kişilik katı atıklar mekanik arıtma tesisi kuruldu. Bayıralan Hacıbayram cami, Yenimahalle Okçubel camii imam lojmanı, Direkli belediyesi hizmet Binası, Direkli beldesi kız kuran kursu binasını yaptık.  Bayıralan Köyü Çoraklıbük mevkii ile birleşme, kapatılmaktan kurtulan 33 belediye arasına girdi. Ahmetli köyü ile birleşme sağlandı. Bu çalışmalar ile nüfus 1270’ten 3555’e yükseltmiş ve belediye gelirleri arttırılmış” dedi.

Yorum Yazın