Ordu’daki akaryakıt satış noktalarında litre fiyatları ilçelere göre ufak değişiklikler gösteriyor. İl genelinde 52.62 TL ve 55.13 TL olarak sabitlenen ilk iki kademe fiyatlarının ardından, diğer kademelerde ilçeye göre farklılıklar oluştuğu görülüyor.
Verilere göre, 3. kademe fiyatlarda ilçeler arasında küçük farklar dikkat çekiyor. Örneğin, Akkuş’ta litre fiyatı 44.89 TL iken, Kabadüz’de bu rakam 45.41 TL’ye kadar çıkıyor. 4. kademede de benzer şekilde fiyatlar 38.34 TL ile 38.48 TL arasında değişiyor.
5 Kademede ise en düşük fiyat yine Akkuş’ta 33.98 TL, en yüksek fiyat Kabadüz ve Gülyalı’da 34.12 TL olarak belirlendi. Tüm ilçelerde 6. kademe fiyatı ise sabit: 26.16 TL/LT.
Uzmanlar, bu farklılıkların lojistik, ulaşım maliyetleri ve dağıtım noktalarına olan uzaklık gibi nedenlerden kaynaklandığını belirtiyor.
İlçelere Göre 3. Kademe Fiyatlar (TL/LT) – Seçili Örnekler:
Tüm ilçelerde fiyat farklılıklarının birkaç kuruşla sınırlı kalması, genel fiyat politikasının dengeli sürdürüldüğünü gösteriyor. Ordu genelinde fiyatların takibi, hem tüketiciler hem de dağıtıcı firmalar açısından önem taşımaya devam ediyor.
Yorum Yazın