Gündem

1500 rakımlı yaylada menderesler kanalizasyondan kurtarılacak

785 Görüntüleme
25 Ağustos 2016 19:27
Son Güncelleme: 25 Ağustos 2016 19:27
Aybastı İlçesi'ndeki bin 500 rakımlı Perşembe Yaylası'nda, doğal güzelliği ile dikkat çeken mendereslerin, kanalizasyondan korunması için çalışma başlatıldı.
1500 rakımlı yaylada menderesler kanalizasyondan kurtarılacak

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Enver Yılmaz, "Bir dünya mirası olarak korunması amacıyla tescil işlemleri devam eden mendereslerin kirlenmesini önleyeceğiz, bu güzelliği artık koruyacağız ve daha çok ziyaret edilmesi için eksiklikleri tamamlayacağız" dedi.

Ordu'nun Aybastı İlçesi'nde bin 500 rakımlı Perşembe Yaylası'nda bulunan menderesler (akarsu yatağının düzlüklerde oluşturduğu kıvrımlar) doğal güzelliği ile görenleri hayran bırakıyor. Son yıllarda özellikle yabancı turistlerin ilgisini çeken medreseler ve doğal göletin kanalizasyonla kirletilmemesi için Ordu Büyükşehir Beleldiyesi tarafından çalışma başlatıldı. Bu yılın ilk 6 ayında yaklaşık 500 bin ziyaretçiyi ağırlayan Perşembe Yaylası’nın doğal dokusunun korunması için çalışmaların sürdürüldüğünü söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "910 yıldır, tarihi Kırkpınar güreşlerinden daha eski organizasyonlara ev sahipliği yapan, Perşembe Yaylası doğal güzellikleri ile de büyülüyor. Menderesleri, doğal gölleri, muhteşem doğasıyla burası adeta muhteşem bir doğa hazinesi. Arkadaşlarımız burada kanalizasyonun menderes ve göleti tehdit ettiğini söyleyince çok üzüldüm. Hemen arkadaşlara talimat vererek, çalışma başlatmalarını istedim. OSKİ ekiplerimizce yapılacak kanalizasyon şebekesi ve fosseptiklerle bu muhteşem doğayı kirlenmekten kurtaracağız. Ayrıca gölet etrafında vatandaşların güvenli bir şekilde gezip dinlenebilecekleri ve yaylanın doyumsuz manzaralarını seyredebilecekleri alanlar oluşturduk. Yürüyüş yolu ve bisiklet yolu ile oturma terasları yaptık. Oturma terasları ve yürüyüş yolunun kenarlarına ahşaptan korkuluk yapmak suretiyle, bu alanlarda hem güvenlik hem de doğallık sağladık" dedi.

Başkan Yılmaz, ayrıca yaylada, çevre düzenlemesi, otopark ve çocukların oyun alanları gibi çalışmaları tamamladıklarını, diğer eksikliklerin giderilmesi içinde çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi.

Yorum Yazın